Știu că ordinea firească e alta, promisiunile se fac în campanie nu după ce ești ales. E drept și că a fost interzisă campania, lucru care nu i-a împiedicat pe unii să încalce regula, fie ea profund nedemocratică, și să o considere că e cu titlu de recomandare. Acum însă asta contează mai puțin.
Vă mulțumesc tuturor care m-ați votat. Mi-ați dat o sarcină pe care mi-o asum și promit că n-o să mă plâng că e grea. Sau dacă mă voi plânge, să-mi amintiți asta, dacă peste patru ani vă voi cere din nou votul. Promit că stilul meu nu se va schimba, că Avocatura Altfel e un concept care merge mai departe, acum și la nivel instituțional. Vă mulțumesc și celor care nu m-ați votat. Unanimitatea absolută e o utopie. Prefer oricând un sincer NU unui fals DA.
Vă spun de pe acum că, dacă proiectele în care cred și pe care le cred benefice pentru profesie nu vor avea susținerea Consiliului, voi reveni tot la voi pentru sprijinul extrainstituțional, cel de care se sperie cel mai tare orice Sistem.
Nu mă înțelegeți greșit. Nu atac pe nimeni. Sunt aproape sigur că actualul Consiliu va fi unul eficient și deschis la nou, nu pentru că voi fi eu în el, ci pentru că avem patru nume noi și pentru că schimbarea produsă la nivel de decan va da, foarte probabil, o nouă perspectivă, un nou mod de a privi lucrurile.
Cu toate astea, dacă voi observa că în deciziile Consiliului nu primează interesele voastre, ci altele, netransparente, voi folosi transparența cu care v-am obișnuit pe Avocatura Altfel pentru a contrabalansa orice derapaj.
Revin curând pe tema acțiunii în contencios, legată de plafonul minim al contribuției CAA, demers inițiat alături de colega Mihaela Morar și voi, cei 200 de avocați „manipulați electoral” 🙂