Isotonitazen a fost adăugat pe lista drogurilor de mare risc

Prin Legea nr. 245/2021 (publicată la 11 octombrie 2021 în Monitorul Oficial) a fost introdus isotonitazen în tabelul-anexă 1 a Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Isotonitazenul devine astfel drog de mare risc, conform legislației din România.

Măsura legislativă transpune Directiva delegată (UE) 2020/1.687 a Comisiei din 2 septembrie 2020 de modificare a anexei la Decizia-cadru 2004/757/JAI a Consiliului în ceea ce priveşte includerea unei noi substanţe psihoactive, respectiv insotonitazenul în definiția termenului „drog”.

Conform preambulului Directivei:

Informațiile disponibile sugerează că consumul de isotonitazen are efecte nefaste asupra sănătății, legate de toxicitatea sa acută și de riscurile de abuz sau de potențialul de a produce dependență. Se consideră că aceste efecte nefaste asupra sănătății pun în pericol viața. În plus, substanța este susceptibilă să provoace deficiențe fizice și mentale grave, precum și o răspândire semnificativă a bolilor, inclusiv a virusurilor cu transmitere hematogenă. Aceste efecte, inclusiv dependența, sunt comparabile cu cele ale altor analgezice opioide aflate sub control internațional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: