Foame de bani, băieți?

Am observat zilele acestea că nu se prea discută despre chestiuni juridice cu argumente juridice, motiv pentru care m-am gândit să schimb un pic tonul poate prea protocolar al postărilor mele, păstrând însă argumentele de prin documentele puse la dispoziție cu atât de multă transparență de iubitul nostru UNBR (*ton sarcastic*).Azi s-a decis site-ul UNBR (nu știu cine e la butoane dar bănuiesc), să ne arunce în vântul virtual niște documente (aici și aici) legate de cei 50 de lei în plus pe care îi vor plăti ăi dintre noi care câștigă sub minim. Și ce să vezi? S-a decis Comisia Permanentă, după o discuție cu dl. Petroșel, președintele care este de la Casă, că ar fi bine să dea el un telefon pe la coledzii din Consiliul de Administrație și să-i întrebe dacă singuri și nesiliți de nimeni sunt de acord cu o insiunare deloc subtilă venită de la nimeni să majoreze și pragul minim de contribuție. Și domnul Petroșel a deranjat coledzii sâmbătă dimineața pe la 8,30, și oamenii ăia, fără cafea băută la bord, ca să scape și să se întoarcă la somn, ce-au zis? Schimbă, domnu’ Petroșel ce vrei tu, mata știi mai bine, oricum știm că nu noi decidem, decide cine decide, a se vedea mai sus, la Conducere.

Și domnu’ Petroșel a făcut frumos un PeVe-u semnat, cu număr de înregistrare frumos în colțul dreapta sus al paginii, cu secretara de la CAA înjurând ca a venit la birou să mai dea un nr. de înregistrare la 9,30 dimineața (când s-a încheiat discuția).

Eh, dragi colegi, și uite așa, un pic romanțat, și pentru motivul că există un principiu nescris dar recunoscut al cotizării la pensii, acela potrivit căruia cotei minime de contribuție trebuie să-i corespundă cel puțin un punct de pensie, ați ajuns peste noaptea albă a domnului Petroșel, Florea și care o mai fi făcut nopți albe pe tema asta și de grija voastră, să vi se justifice 50 lei în plus, la buget.

Voi de acum faceți ce vreți. Scrieți la Consiliu, atacați hotărârea, nu o atacați, scrieți Comisiei Permanente, nu scrieți. Eu mi-am zis părerea pe subiect și mi-o mențin, am trimis lăcrămații și v-am sugerat să faceți la fel. Poate-i fain să fii luat de fraier, dar mie nu-mi prea place. Și când legea zice un traseu de propuneri (CAA-Consiliu-Avocați plătitori), nu (Comisia Permanentă-CAA-Consiliu-Avocați plătitori), când se modifică niște dări (fie ele și la un sistem privat de pensii), iar tu le faci să-ți iasă cum vrei tu, nu mai văd independența CAA de Comisia Permanentă.

Aa, și aștept, dacă se îndură vreun coleg avocat de prin Consiliu UNBR care a votat împotriva modificărilor să-mi trimită și mie PeVe-ul ședinței de Consiliu UNBR din 9.12.2017. Că de la Uniune, slabe șanse.

După cum zice Banksy: I want change!

Un răspuns la „Foame de bani, băieți?”

  1. Eu am mai zis
    Normal ar fi de fiecare data cand n mai trag cate un bir sa n intrebe si p noi, p mail de ex.
    Nu se poate sa bagi mana-n buzunaru cuiva fara sa-i ceri voie
    Din cate stiu eu s numeste furt 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: