#lawyersonbikes #avocatipebiciclete

Ideea acestei postări mi-a venit azi în drum spre lucru. Din când în când (recunosc că nu tot timpul) folosesc bicicleta sau mijloacele de transport în comun pentru drumul casă-birou-casă. Într-un Cluj-Napoca aglomerat, cu locuri de parcare lipsă, variantele acestea alternative sunt din ce în ce mai convenabile.

Evident, inconveniente există și pentru variantele alternative de transport. Trăind într-un oraș mare, însă cred că e necesar să te adaptezi lui. El – ție, o face mai greu, fiindcă totul se rezumă la modul în care e acesta administrat.

Postul acesta precum și hastagurile folosite în titlu se vor o popularizare a folosirii bicicletei pentru mers-venit de la birou ca o soluție la problema aglomerației și a timpului inutil pierdut în trafic. La urma urmei, în special pentru avocați, Time is money 🙂

Propunerea mea este să folosim aceste hashtag-uri precum și oricare altele similare pe rețelele de socializare (eventual atașate unei poze) pentru a populariza atât metoda de deplasare, cât și faptul că și avocații sprijină o astfel de idee.

Desigur, nu e suficient doar asta, cred că e nevoie și de o anumită implicare activă. Un exemplu de activism este cel al Clubului de Cicloturism Napoca care organizează în Cluj, printre altele, marșuri lunare ale bicicliștilor. Directorul executiv al acestui Club este Radu Mititean (avocat).

Un exemplu de magistrat din justiția clujeană care folosește bicicleta pentru a veni la lucru este și fostul președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian Mihăiță. Într-un interviu acordat Clujust în 2015, întrebat despre bicicletă spunea:

 

V-am văzut cu bicicleta. De ce optați pentru acest mijloc de transport?

Pentru că în mod rezonabil este cel mai rapid mijloc de transport în orașul Cluj-Napoca, cel mai curat și cel mai ieftin. Dacă facem o sumă, ar trebui să fie o normalitate. Dincolo de asta îmi face plăcere să merg pe bicicletă, asta e rațiunea întâi.

Cred că e ceva normal ca și noi, avocații, să ne implicăm activ în promovarea mijloacelor alternative de deplasare, în special cel cu bicicleta, și să ne implicăm în orice mod în a crea pe o zonă cât mai întinsă (Cluj-Napoca și împrejurimi – iar pentru avocații din alte localități, după caz) condițiile optime pentru asta.

PS: În aceeași idee, am creat cont de instagram pentru Avocatura Altfel unde am postat ca exemplu prima poză cu hashtagurile din titlu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: