Cum continuăm?

Încă din această primă postare vreau să încercăm să scăpăm cu toții de formalisme, limbaj de lemn și exprimări echivoce. Cu cât ne exprimăm mai simplu (nu simplist) cu atât ne vom cunoaște unul altuia intențiile, fără a lăsa loc de interpretări.

Am creat pagina avocaturaltfel.ro pentru a avea un spațiu public, organizat în care ne putem spune unul altuia părerile. Părerea despre profesie, despre ce nu merge bine, despre ce ar trebui să se schimbe, despre cum ar trebui să facem asta, dacă suntem sau nu dispuși să ne implicăm sau măcar să-i sprijinim pe cei care încearcă asta.

Ar fi un proiect nou și probabil unic dacă ați dori cât mai mulți să postați opiniile voastre pe subiectul: Avocatura. E preferabil ca ele să aibă în vedere avocatura altfel decât acum. Adică să nu povestim sau repovestim ce știm, ce vedem în fiecare zi, ci cum vedem că ar trebui să fie mâine și cum ar trebui să facem asta.

În mod sigur, mulți dintre cei care la început vor urmări dezvoltarea ideii de Avocatura Altfel sunt avocații din Cluj. Cred asta și pentru modul în care s-a desfășurat Adunarea Generală a Avocaților din Baroul Cluj de vineri (26.02.2016). Faptul că mulți ați fost de acord să punem în discuție Proiectul promovat anterior (votându-l pentru a fi inclus pe ordinea de zi) a fost primul semn că vreți să se schimbe ceva. Faptul că mult mai puțini ați rămas să-l și discutăm creează o problemă la nivel de implicare, DAR asta se poate remedia pe parcurs.

Ajungem și la întrebarea din titlu.

Cum continuăm?

Pentru cei care nu ați rămas până la sfârșit, în rezumat, s-a decis așa: Proiectul va fi discutat într-o comisie formată din 13 avocați, la ședințele căreia vor putea participa toți cei care vor dori (vor fi anunțate). Pentru a da o formă cât mai coerentă și mai în acord cu majoritatea dorințelor avocaților e bine dacă participarea va fi cât mai numeroasă. Participarea numeroasă ajută și la evitarea excluderilor din Proiect a modificărilor legislative de noutate, care ar putea favoriza tinerii. Prin urmare, aici stagiarii și avocații tineri au tot interesul.

După stabilirea unei forme preliminare a Proiectului, el se va discuta cu avocații care vor participa în cadrul Zilelor Baroului de anul acesta. Ulterior, până în octombrie, se va convoca Adunarea Generală Extraordinară pentru ca Proiectul final să fie votat.

Ce puteți să faceți, pentru început?

Puteți să citiți Proiectul (dacă nu l-ați citit până acum). Toți avocații din Baroul Cluj l-au primit pe e-mail. Dacă nu l-ați primit îl aveți mai sus, în postare. Îl puteți descărca. Până la sfârșitul lunii puteți trimite pe adresa Baroului Cluj și a mea (dan.chertes@gmail.com) propunerile voastre de completare a Proiectului, precum și părerea dacă sunteți de acord cu el, dacă nu, ce anume vi se pare că ar trebui exclus sau modificat (cu o motivare succintă).

După ce vom avea aceste păreri comisia va putea lucra la o primă formă a Proiectului.

Voi încerca să vă țin informați cu privire la ceea ce se întâmplă în această comisie.

2 răspunsuri la „Cum continuăm?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: