Un exercițiu democratic necesar

În urmă cu aproape un an, scriam prima dată sub titlul „Avocatura Altfel” un articol în care propuneam în special colegilor din Baroul Cluj să ne clintim din inerția zilnică și să facem CEVA. Propunerea inițială privea în particular aspecte ce țineau de publicitatea profesiei de avocat.

Ulterior, Proiectul a evoluat și s-a extins cu modificări pe trei cele mai importante acte normative ale profesiei (Legea 72/2016 privind sistemul de pensii, Legea 51/1995 a profesiei de avocat și Statutul profesiei). În stadiul actual, comunicat azi pe e-mail membrilor Baroului Cluj, arată cam așa. El a fost comunicat ca urmare a hotărârii Consiliului Baroului Cluj din data de 20 octombrie 2016, prin care s-a decis ca:

  • Proiectul să fie înscris pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Baroului Cluj din 2017, spre a fi votat pe fiecare punct în parte;
  • În forma actuală, Proiectul se trimite pe e-mail membrilor baroului Cluj spre a-și exprima opiniile, propunerile, amendamentele până la data de 10 ianuarie 2017;
  • Comisia care a discutat Proiectul anterior, va analiza propunerile primite, într-o ședință ce va fi convocată în data de 17 ianuarie 2017 și va elabora Proiectul în forma revizuită conform propunerilor transmise spre a fi propus aprobării Adunării Generale a Baroului Cluj.

Mai lumesc spus, 13 colegi avocați au încercat să dea o formă Proiectului de modificare a legislației profesiei, formă față de care și ei au opinii împărțite (a se vedea opiniile PRO/CONTRA din Proiect). E rândul vostru. E ocazia voastră, a tuturor colegilor avocați din Baroul Cluj, să susțineți sau nu modificările, cu argumente într-un sens sau altul.

Cred că e un exercițiu democratic necesar. Doar așa veți simți că, cel puțin, v-ați spus cuvântul într-o problemă care vă privește direct: modul în care funcționează profesia noastră. În caz contrar, este ca în ziua votului: cine nu votează, nu contează. Noroc că aici nu aveți de ales, ca la vot, răul cel mai mic. Aici discutăm pe argumente juridice: de ce DA sau de ce NU.

Baroul Cluj așteaptă mailurile voastre pe adresa: contact@baroul-cluj.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: