Avem suficiente degete după care să ne ascundem? Întreb pentru un prieten avocat

Nu contează că postarea asta are drept combustibil o anumită discuție legată de restanțieri și cum să ne comportăm cu ei. Nu contează că din 25 mai 2018 vor apărea niște mănuși noi, inscripționate GDPR, pe care mulți ni le vor întinde ori de câte ori nu le va fi pe plac că apare pe FB numele lui Ion Popescu, avocat, într-un context negativ („nu mă prelucrați negativ”, va zice Popescu, „vin cu GDPR-ul pă voi!”). Contează un singur lucru și anume răspunsul la întrebarea: avem suficiente degete după care să ne ascundem, ca profesie? Că dacă nu, ar fi bine să ne gândim la alternativă.

Știu că trăim într-o societate ipocrită, în care contează mai mult imaginea și extrem de puțin conținutul. Știu că orice subgrup al unei societăți tinde să se comporte ca grupul din care face parte. Și ca avocați, dacă suntem sinceri cu noi, acceptăm că suntem parte a întregului ipocrit. Știu și că a te schimba este extrem de dificil și orice sfat de „cum să fii mai bun” e un bullsihit atâta timp cât doar îl dai, dar tu nu-l aplici.

Așa că haideți să discutăm sincer despre lucrurile față de care vrem să ne ascundem după deget, despre lucrurile pe care le vorbim la țigară în curtea instanței și le uităm când am trântit ușa fumoarului și am dat nas în nas cu Onorata.

Printre ăstea, unul dintre ele ar fi: Este sau nu corect să informez public colegii restanțieri că riscă suspendarea? Dacă informația este corectă, dacă legea este lege (cât privește riscul suspendării) care este problema de asumare a unei astfel de poziții?

Mi-am asumat tot timpul ce-am zis și n-am de gând să mă schimb în privința asta. Mi-am asumat o funcție administrativă (consilier) să aplic ceea ce Legea și Statul zice, indiferent de avocatul față de care trebuie să o fac (prieten sau necunoscut). Că vă place sau nu. Dacă nu vă place, propun la următoarea AG să transformăm toate prevederile Legii și cele ale Statului în norme de recomandare. Și să dizolvăm Consiliul. Normele de recomandare oricum n-au nevoie de vreo forță coercitivă. Se impun prin forța evidenței, vorba unui prof din facultate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: