Avocatura Altfel este un graffiti pe peretele unei săli de judecată, scris de oricare dintre noi

Afirmația din titlu este una metaforică. Nu instig la vandalism (cum sigur ar avea mulți tendința să clasifice un comportament de acest fel). „Instig” la a deveni mai firești în limbaj, mai umani în gândire, mai puțin preocupați de formă și mai preocupați de conținut. Vă „instig” la altceva decât la ce vă îndeamnă primul impuls.

Avocatura Altfel nu e ceva ce îmi aparține. După cum îi spune și descrierea, se vrea a fi al tuturor celor care vor în primul rând să schimbe, în bine, profesia. După cum e ușor de observat, site-ul nu are reclamă și nici nu-și face reclamă. Orice colaboare, într-o direcție sau alta, nu presupune  acum și nici în viitor vreun cost sau vreun câștig material. E doar un efort propriu, asumat (de care nu mă plâng), pentru a face ceva diferit într-o profesie care pare prinsă prea strâns în niște tipare.

N-ar trebui să ne fie nici jenă, nici frică, nici lene de a ne spune opinia. Cred că asta e societatea în care toți am vrea să trăim. Și chiar dacă sună repetitiv (ați mai auzit asta) și clișeistic (s-a repetat aceasta în mod amețitor): toți trebuie să facem să fie așa, nu doar să așteptăm să facă alții ce ne dorim.

Vă invit deci să scrieți și să publicați opinii în cadrul acestui site. Singura cenzură care va exista ține de elemente care depășesc bunul simț al exprimării unei opinii: remarci rasiste, xenofobe, discriminatorii, jigniri etc. Puteți trimite textele spre publicare la avocaturaltfel@gmail.com sau vă pot crea direct un cont de contributor la site și puteți scrie direct.

E bine să nu vă gândiți că opinia voastră nu ar conta. Orice opinie contează. Și cred că, până acum, în majoritatea mijloacelor virtuale de promovare a opiniilor în ceea ce privește profesia  noastră și viața juridică din România au fost neglijate opiniile care nu poartă neapărat un nume cunoscut. Putem schimba lucrul ăsta.

Aștept primul graffiti. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: