Cum a ajuns UNBR pârâtă și noi, reclamanți

Să vă spun o poveste. La un moment dat, niște avocați din Baroul Cluj, vreo 200, s-au plâns către Înalta Poartă aka UNBR că a dat, prin Consiliul ei, o hotărâre nelegală (asta de aici) și au majorat contribuția minimă la sistemul de pensii al avocaților fără a avea pe masă o propunere justificată economic și fără a urma procedura corectă. Asta se întâmpla undeva prin iarnă, când era mult mai răcoare ca acum.

No, și de atunci ăia 200 de avocați au contat atâta de mult în ochii lu’ Consiliul UNBR, că nici până după ce a trecut TIFF-ul, Ziua Copilului, 1 Mai, Înălțarea, Învierea, 8 martie, 1 martie și alte sărbători onomastice nu a catadicsit să ne comunice de ce ne-a respins plângerea prealabilă. Că unii de treabă ne-au dat un live audio al dezbaterilor (gen ăsta) și ne-am lămurit cum domnul prezident a calificat 200 de avocați ca manipulați electoral nu face decât să ne aducă un argument în plus de ce ședințele organelor de conducere ar trebui înregistrate audio în mod oficial. Măcar să știm cu toții care e părerea sinceră a conducătorilor față de cei a căror bani îi administrează.

No, și văzând noi ăștia de pe la Cluj cum scrisorile cu sigiliu de la cârmuire ne ocolesc, am zis: Hai să vedem ce-a zice instanța de contencios. Poate acolo cineva ne-a zice negru pe alb dacă avem dreptate noi sau mensieur el Prezidente. 

No, așa că de azi 8 iunie 2018, începând cu ora 10,30 A.M. noi, adică vreo 11 avocați din Baroul Cluj suntem reclamanți iar Onor UNBR e pârâtă. Cam ca-n poza de mai jos:

 Screen Shot 2018-06-08 at 20.16.16

No, și ne vom vedea în Tribunal aka Curtea de Apel Cluj, domnule președinte, dacă nu ne-am putut rezolva intern și pe cale amabilă și amiabilă părerile contrare.

Cei 11 avocați care au semnat plângerea, în ordinea numerelor de pe tricou sunt: Cristi Ardelean, Dana Bizo, Andaluna Bogdan, Dan Chertes, Cristina Goga, Mihaela Ionaș, Bogdan Lepșa, Stanca Mazzolini, Mihaela Morar, Dan Moș, Anca Rebrean.