Haideți să fim mici și frustrați. Din solidaritate

Nu mi-au plăcut niciodată ocolișurile, așa că o să vobesc direct și sincer.

Azi, Alin Golban, de la Clujust, a scris un articol (acesta – precizare ulterioară: articolul fiind înlăturat de pe site, aveți conținutul lui aici) în care, fără să aibă curajul de a zice direct un nume, se leagă de colega noastră, avocat în Baroul Cluj, Dana Bizo. Citez din articol:

Dar dacă tu ești avocat care mai mult oficii după 15 ani în profesie, atunci singurul articol pe care îl pot face are titlul ”De 15 ani, nelipsită la oficii”. Aaa, dar nu vrei așa.

Primul lucru pe care îl remarc este faptul că domnul Golban are o atitudine de discreditare față de avocații care fac oficii.Asta reiese din această afirmație. Prin urmare, rog colegii avocați care se ocupă de oficii, fie stagiari, fie definitivi, cu vechime în profesie și pe lista de oficii a definitivilor, să-i transmită, pe adresa de e-mail indicată în articol de dl. Golban, cât e de „penibil” și „neprofesionist” să te ocupi de oficii. Și câte frustrări, despre cum funcționează câteodată justiția în sala de judecată, au adunat de-a lungul oficiilor lor.

În al doilea rând, vreau să clarific de la ce a pornit problema dl. Golban cu colega noastră. Ea nu a pornit după cum afirmă dânsul de la frustarea că nu apare Dana pe Clujust. Dana își exprima frustrarea – și cum domnul Golban a fost prezent la conferința din weekend a văzut că prezentarea colegului Chiriță a fost bazată exclusiv pe frustrări – aspect pe care cred, toți colegii avocați l-au înțeles la cota reală, că doar asta facem de-a lungul profesiei, adunăm frustrări -, deci Dana își exprima frustrarea (mascată în curiozitate) cu privire la următorul aspect:

Am o intrebare pt colegii avocati. Doar daca intri in dosare cu DNA esti un bun avocat sau DNA ul e folosit pe post de reclama pentru avocat?? Sincer, nu am reusit inca sa deslusesc misterul…poate ma ajuta si un anumit site cu stiri din domeniu juridic….in care cei mai „tari” avocati se „lupta” cu DNA ul…..

Întrebarea ei, pertinentă zic eu, e în limitele libertății de exprimare și a dreptului la opinie pe care îl avem cu toții. Comentariile ulterioare, care m-au inclus și pe mine, l-au făcut pe dl. Golban, care între timp primise capture screenuri cu discuția, să sune și să amenințe cu judecata (pe Dana). Pe mine, doar m-a sunat să mă chestioneze în legătură cu faptul că îmi permit să comentez conținutul site-ului lui.

Dincolo de exprimarea academică ulterioară a dl. Golban către mine („Ce te fute pe tine grija”) dintr-un mesaj ulterior (pe care îl pot proba la nevoie), discuția pe care Dana a pornit-o și la care ader este simplă: în site-uri gen Clujust, în măsura în care avocații sponsorizează acel site, sponsorizare care inevitabil se reflectă în articole de presă în care aceștia apar, aceste articole ar fi corect să fie marcate cu un P (de la publicitate) pentru ca măcar justițiabilii să nu fie induși în eroare cu privire la caracterul publicitar al articolului (diferența dintre un articol scris „la liber” și unul plătit fiind foarte clar sub aspectul obiectitivății jurnalistice).

Nu în ultimul rând, sugerez colegilor avocați, mai ales a celor care apar în lista dl. Golban, să se solidarizeze cu colega Dana Bizo, așa cum fac eu acum prin această postare (pe un site pe care dl. Golban îl consideră că încalcă statutul profesiei) și să-i transmită mesaje de susținere Danei. Altfel, mâine veți fi voi mici și frustrați pe Clujust, poate nu cu subiect și predicat, fiindcă dl. Golban nu dă nume.

Nu vă spun să nu mai citiți site-ul Clujust. Fiecare citește ce vrea și crede de cuviință. Pentru mine, dl. Golban și-a pierdut credibilitatea. Voi judecați singuri.

PS: Având în vedere că, cel puțin pe anul 2015, există o hotărâre a Consiliului Baroului Cluj prin care se sponsorizează site-ul Clujust.ro cu 3.600 lei (pct. 4 din  hotărârea atașată), ar fi de interes ca acest organ de conducere local să ne informeze la A.G. dacă o astfel de sponsorizare există și în prezent (în bugetul de 2017). Nu de alta, dar dacă răspunsul e afirmativ, tocmai am sponsorizat cu toții un site care ne-a făcut, pe unii, e drept, „mici și frustrați”.

6 răspunsuri la „Haideți să fim mici și frustrați. Din solidaritate”

  1. clujust.ro publica gramezi de articole care ar trebui sa aiba simbolul de publicitate atasat. Ei bine, nu il au. Trebuie si omul/site-ul sa traiasca din ceva, nu ? E f. simplu de aflat care sunt platite: faceti o situatie cu numele des pomenite si vedeti din ce motive stupide ar putea aparea o stire fara stire… Din pacate, avocatii (majoritatea lor) nu le au cu matematica.

    Apreciază

  2. Mie îmi place de roșcata de la Gazeta. E tânără…își vede de treabă și scrie și de avocați/magistrați ce nu sunt în dosare cu DNA-ul.

    Apreciază

  3. Am fost colega de facultate cu dl Alin Globan la facultatea de drept „Dimitrie Cantemir”. Mi-l amintesc si acum, in timpul examenului de licenta, cum se plangea ca e foarte obosit dupa petrecerea de la Electric Castle (2015). Pentru el tot e o distractie, un amuzament. Asa a fost pe tot parcursul celor 4 ani. E usor sa critici activitatea altora, cand tu nici macar nu cunosti notiuni elementare de drept.
    Il invit pe aceasta cale sa ne demonstreze cat e el de priceput in acest domeniu, incepand cu examenul de admitere in barou si apoi examenul de absolvire I.N.P.P.A. Pana atunci ii sugerez sa puna mana pe tratate de drept. (Nu la propriu, domnule Globan 😂)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.